محمدجواد کولیوند رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جزئیاتی از طرح استانی شدن انتخابات مجلس که به تصویب نمایندگان رسیده است، گفت: براساس این طرح، نامزدهای انتخابات مجلس، پس از کسب 15 درصد رأی از حوزههای انتخابیه فرعی که شامل شهرستانها میشود، متناسب با رأی لیست حزبیشان حائز ورود به مجلس میشوند.
وی با اشاره به جزئیات بیشتری از طرح مجلس برای استانی شدن انتخابات پارلمان، اظهار داشت: طبق این طرح، به عنوان مثال، در یک حوزه انتخابیه، استانی که 12 کرسی در مجلس دارد، لیست حزبی یک جریان در همان استان، 30 درصد آراء را به دست میآورد و حق دارد چهار نامزد داشته باشد.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: به عنوان مثال، یک جریان دیگر در همان استان، 70 درصد آراء را به دست میآورد و حق دارد هشت نامزد در مجلس داشته باشد.
کولیوند همچنین درباره نحوه انتخاب کاندیداهای احزاب برای ورود به مجلس، گفت:کاندیداهای احزب میبایست علاوه بر 15 درصد رأیی که در حوزه انتخابیه فرعیشان(شهرستان) کسب میکنند، بالاترین رأی را نیز در بین کاندیداهای لیست حزب خود نیز داشته باشند.
بیشتر بخوانید
وی اضافه کرد: طبق مصوبه مجلس، برای استانی شدن انتخابات پارلمان که در ذیل طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس آمده برای شرایط شمارش و تجمیع آرای نامزدهای انتخابات مجلس به صورت استانی، تصریح شده که از هر حوزه انتخابیه فرعی، قفط نامزد یا نامزدهایی که حداقل 15 درصد از آراء صحیح مأخوذه آن حوزه را کسب کردهاند، مجاز به کسب حوزه استانی و تناسبی نیز میشوند.
نماینده مردم کرج در مجلس ادامه داد: طبق این مصوبه مجلس، درصد کسب آراء فهرستهای احزاب، جبههها و نامزدهای مستقل از کل آراء صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه اصلی، ملاک اختصاص کرسی در مجلس است.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس در پایان خاطرنشان کرد: پس از تعیین سهم هر لیست و کاندیداهای مستقل که کرسی به آنها تعلق گرفته،به ترتیب، هر نامزدی که بالاترین رأی را در سطح حوزه انتخابیه اصلی(استان) کسب کرده باشد، تا سقف سهم هر فهرست از کرسیها به عنوان نماینده حوزه انتخابیه فرعی به مجلس راه پیدا میکند.
ارسال نظرات